Ακουστικά Κέντρα-Καβάλα
Ιούλιος 2020

“Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου”  Ακουστικά Βαρηκοϊας
θέση Βενιζέλου,Καβάλα
εμβαδόν 56 τ.μ.
έτος 2019
αρχιτεκτονικός σχεδιασμός T&T Architects /Λίζα Τικταπανίδου, Διονύσης Τσάσης
γραφιστική επιμέλεια BE NICE-Μάνος Λακούτσης
φωτογραφίες  Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr

Το νέο κατάστημα της εταιρίας “Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου” στην Καβάλα, αποτελεί τη δεύτερη εφαρμογή της νέας εταιρικής ταυτότητας , η οποία σχεδιάσθηκε από το γραφείο μας.

Στο  κατάστημα της Καβάλας το νέο concept εφαρμόζεται σε έναν νέο χώρο, με διαφορετικό μέγεθος και γεωμετρία. Διατηρούνται ωστόσο και εξελίσσονται οι βασικές συνθετικές αρχές της κεντρικής ιδέας του σχεδιασμού οι οποίες αναφέρονται άμεσα στην ανατομία του αυτιού αλλά και στους σχηματισμούς των ηχητικών κυμάτων.

Ο χώρος αναμονής αναφέρεται στην αίθουσα του μέσου αυτιού, ο διάδρομος στον ακουστικό πόρο και ο χώρος της reception με τον ηχομονωμένο ακουολογικό θάλαμο,στον κοχλία.

Ο “κοχλίας” εξωτερικά επενδύθηκε από ξύλινα στοιχεία, για να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη αίθουσα και να διακριθεί σαν ο σημαντικότερος χώρος του ακουστικού κέντρου, εκεί όπου γίνονται οι έλεγχοι της ακοής και οι μικροεπισκευές των ακουστικών.Στο εσωτερικό του ακουολογικού θαλάμου,οι τοίχοι και οι οροφές  καλύφθηκαν από ηχομονωτικές επενδύσεις στα χρώματα του logo της εταιρίας.

Στο βάθος, μια μεταλλική κυκλική σκάλα οδηγεί στο πατάρι όπου βρίσκεται το γραφείο της διεύθυνσης.

Διαχωριστικά στοιχεία, επενδύσεις, έπιπλα, οροφές και δάπεδα οργανώνονται πάνω σε καμπύλες, ενισχύοντας το concept,το οποίο υποστηρίζεται από τις γραφιστικές εφαρμογές των  BENICE.

Μικρές φωτιζόμενες προθήκες φιλοξενούν και προβάλλουν τα ιδιαίτερα μικρού μεγέθους προϊόντα του καταστήματος, τα ακουστικά βαρηκοΐας στις διάφορες εκδοχές τους.