γραφεία καταστήματος
Οκτώβριος 2019

ΓΡΑΦΕΙΑ σε δύο επίπεδα καταστήματος χονδρικής πώλησης
θέση Θέρμη,  Θεσσαλονίκη
εμβαδόν 100 τ.μ.
έτος 2015
αρχιτεκτονικός σχεδιασμός T&T Architects / Λίζα Τικταπανίδου, Διονύσης Τσάσης
φωτογραφίες www.stratoskalafatis.com

Τα γραφεία διαμορφώθηκαν σε ένα χώρο διπλού ύψους ενός καταστήματος χονδρικής πώλησης ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών. Αποτέλεσαν δε, μια διακριτή ενότητα, με δικό της ύφος και χρωματική παλέτα, στοιχεία τα οποία θα αποτελούσαν τον «πιλότο» για μια συνολική ανακαίνιση του χώρου,σε δεύτερο χρόνο.

Οι θέσεις των εξωτερικών ανοιγμάτων του κτιρίου και της εσωτερικής σκάλας καθώς και οι απαιτήσεις για συγκεκριμένους χώρους στην επέκταση του υφιστάμενου ορόφου, μας οδήγησαν στην εισαγωγή νέων αξόνων στο σχεδιασμό αυτού του επιπέδου,με αποτέλεσμα να προκύψουν χώροι με ιδιόμορφη κάτοψη, καθώς και ένα διπλού ύψους εσωτερικό “αίθριο”το οποίο επιτρέπει την οπτική επικοινωνία μεταξύ της διεύθυνσης, στον όροφο και του λογιστηρίου,στο ισόγειο.

Για τις κατασκευές και την επίπλωση των νέων χώρων (διαχωριστικά στοιχεία, έπιπλα γραφείων, ερμάρια, κουφώματα) χρησιμοποιήθηκε το φυσικό ξύλο (ανοιχτόχρωμη δρυς) σε συνδυασμό με λακαρισμένες επιφάνειες σε έντονη πορτοκαλί και σκούρα ανθρακί απόχρωση) καθώς και μεταλλικά στοιχεία στα κουφώματα και τα κάγκελα σε συνδυασμό με διαφανείς και ημιδιαφανείς κρυστάλλινες επιφάνειες.