Χαριλάου-Διαμέρισμα 2
Ιανουάριος 2023

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 140 Τ.Μ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

θέση: Χαριλάου,Θεσσαλονίκη

εμβαδόν:140 τ.μ.

έτος:2021-

αρχιτεκτονική μελέτη: Liza Tiktapanidou-ARCHITECTURE

φωτορεαλιστικά σχέδια: Θανάσης Τσάμης

yiannis gillian 01

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μία νεόδμητη πολυκατοικία , στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αναλάβαμε το έργο στο στάδιο της τοιχοποιίας και μελετήσαμε τους εσωτερικούς του χώρους, τα μπάνια, την κουζίνα,τη σταθερή επίπλωση,τους χρωματισμούς, τα υλικά και το φωτισμό,σε συνεργασία με την εταιρεία Reflectlights.

Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα minimal, πολυτελές περιβάλλον το οποίο να φιλοξενήσει χωρίς να τα ανταγωνίζεται τα διάφορα έπιπλα και αντικείμενα της οικογένειας: Έπιπλα αντίκες/οικογενειακά κειμήλια, αλλά και αυθεντικά κομμάτια Bauhaus, όπως το τραπέζι και τα καθίσματα της τραπεζαρίας και οι πολυθρόνες Wassily του Marcel Breuer.

Για όλες τις νέες ,custom κατασκευές επελέγη η σκούρα δρυς πάνω σε ένα γκρίζο πάτωμα με μεγάλων διαστάσεων πλακίδια σε όψη πέτρας.

Το καθιστικό, οριοθετήθηκε από τους ιδιωτικούς χώρους των δωματίων και των μπάνιων με μία ξύλινη κατασκευή, ένα “ελεύθερο” έπιπλο το οποίο ενσωματώνει και εξαφανίζει ένα μεγάλων διαστάσεων υποστύλωμα. Το έπιπλο, εκτός από το διαχωρισμό εξυπηρετεί και ανάγκες αποθήκευσης, περιλαμβάνοντας μία γκαρνταρόμπα, με πρόσβαση από το διάδρομο, βιβλιοθήκη και έπιπλο/βιτρίνα. Ένα τμήμα του, διαμορφώνεται σαν υαλοστάσιο, επιτρέποντας το φυσικό φωτισμό να εισέρχεται στο βάθος του διαδρόμου.

Ένα δεύτερο ελεύθερο στοιχείο, οριοθετεί ένα χωλ εισόδου, αφήνοντας οπτικές φυγές προς την τραπεζαρία.

yiannis gillian plan
yiannis gillian 04
άποψη του καθιστικού και του διαδρόμου
yiannis gillian 05
yiannis gillian 05
yiannis gillian 06
yiannis gillian 07
yiannis gillian 08