Κατάστημα Φωτισμού
Οκτώβριος 2022

MAX GRA LED LIGHT – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

θέση : Frankenthal , Germany

εμβαδόν : 80 τ.μ.

έτος : 2022

αρχιτεκτονική μελέτη : Liza Tiktapanidou-ARCHITECTURE

φωτορεαλιστικά σχέδια : Θανάσης Τσάμης

001 2
002 2

Ο χώρος, εμβαδού 80 τ. μ., ήταν εξαρχής διαμορφωμένος σε δύο ενότητες. Η πρώτη, ένας ισόγειος χώρος εμβαδού 50 τ. μ., στην είσοδο του καταστήματος και η δεύτερη, στο βάθος του, διαμορφωμένη σε δύο στάθμες, μία υπερυψωμένη και μία υποβιβασμένη.

Η αρχική αυτή οργάνωση διευκόλυνε και αξιοποιήθηκε στο σχεδιασμό της νέας λειτουργίας, ενός καταστήματος πώλησης φωτιστικών και εφαρμογών φωτισμού.

Στο ισόγειο, διαμορφώθηκε το show room, στον υπερυψωμένο χώρο, το γραφείο-χώρος συνεργασίας και στο ημιϋπόγειο, ο αποθηκευτικός χώρος.

Διατηρήσαμε την αρχική βιτρίνα, με τα τύπου vintage μεταλλικά στοιχεία στο χρώμα του μπρούτζου και χρωματίσαμε τις εξωτερικές τούβλινες επενδύσεις, σύμφωνα με τις χρωματικές μας επιλογές για το νέο κατάστημα.

000 1

Η διεύθυνση της βιτρίνας στη θέση της εισόδου αποτέλεσε τη διεύθυνση του βασικού άξονα της σύνθεσης της νέας κάτοψης. Με βάση αυτόν τον άξονα, ο χώρος διαιρέθηκε σε δύο σαφώς διακριτές περιοχές:τη μαύρη/σκοτεινή/απορροφητική και τη λευκή/φωτεινή/ανακλαστική,ώστε να δημιουργηθούν δύο εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα προβολής των φωτιστικών αποτελεσμάτων των διαφόρων εφαρμογών.

Τα γραφεία στο υπερυψωμένο επίπεδο, διαχωρίσθηκαν από το show room, με ένα διάφανο υαλοστάσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα εποπτείας του ισογείου χώρου και το αντίθετο.

003 1
005 2
004 2
006 1
007 2
008 2

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

slide show

maxgra 1

maxgra 2

maxgra 3

maxgra 4

maxgra 5

maxgra 6

maxgra 7

maxgra 8

maxgra 9

maxgra 10

πως ήταν πριν

gram 18
gram 3
gram 12
gram 15