Ακουστικά Κέντρα-Σέρρες
Αύγουστος 2023

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

θέση: Σέρρες

εμβαδόν: 30 τ.μ.

έτος: 2023

αρχιτεκτονική μελέτη: Liza Tiktapanidou-ARCHITECTURE

φωτορεαλιστικές εικόνες: Θανάσης Τσάμης

ext 3
άποψη απο την οδό Σολωμού

Το νέο κατάστημα της εταιρίας “Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου” στις Σέρρες, αποτελεί την έβδομη εφαρμογή της νέας εταιρικής ταυτότητας , η οποία σχεδιάσθηκε από το γραφείο μας και εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά,στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης,στην οδό Π. Μελά 15. https://www.tiktapanidou.com/kasapoglou-hearing-aids/

Στο κατάστημα των Σερρών το νέο concept εφαρμόζεται σε έναν νέο χώρο με διαφορετικό μέγεθος και γεωμετρία. Αυτή τη φορά,το κατάστημα είναι γωνιακό,με μεγάλη βιτρίνα και εμβαδόν μόλις 30 τ. μ. Διατηρούνται ωστόσο και εδώ και εξελίσσονται οι βασικές συνθετικές αρχές της κεντρικής ιδέας του σχεδιασμού οι οποίες αναφέρονται άμεσα στην ανατομία του αυτιού αλλά και στους σχηματισμούς των ηχητικών κυμάτων.

ext 1
άποψη απο την οδό Παπαπαύλου
ext 2

Ο χώρος αναμονής αναφέρεται στην αίθουσα του μέσου αυτιού, ο διάδρομος στον ακουστικό πόρο και ο χώρος της reception με τον ηχομονωμένο ακουολογικό θάλαμο, στον κοχλία.

plan2 1

Ο “κοχλίας” εξωτερικά επενδύθηκε από ξύλινα στοιχεία, για να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη αίθουσα και να διακριθεί σαν ο σημαντικότερος χώρος του ακουστικού κέντρου, εκεί όπου γίνονται οι έλεγχοι της ακοής και οι μικροεπισκευές των ακουστικών. Στο εσωτερικό του ακουολογικού θαλάμου,οι τοίχοι και οι οροφές καλύφθηκαν από ηχομονωτικές επενδύσεις στα χρώματα του logo της εταιρίας.

Διαχωριστικά στοιχεία, επενδύσεις, έπιπλα, οροφές και δάπεδα οργανώνονται πάνω σε καμπύλες, ενισχύοντας το concept,το οποίο υποστηρίζεται από τις γραφιστικές εφαρμογές των BENICE.

Μικρές φωτιζόμενες προθήκες φιλοξενούν και προβάλλουν τα ιδιαίτερα μικρού μεγέθους προϊόντα του καταστήματος, τα ακουστικά βαρηκοΐας στις διάφορες εκδοχές τους.

int 3
άποψη απο την είσοδο
int 1
τομή κατά μήκος
int 2
προς την οδό Σολωμού
χάραξη κέντρο

οροφές και φωτισμός

για δάπεδο

για επενδύσεις