“το Ελληνικόν”, στο Πανόραμα
Σεπτέμβριος 2011

ELLINIKON-panorama-12

Green Family, «το Ελληνικόν» Κατάστημα πώλησης φυτικών και βιολογικών προϊόντων
θέση Πανόραμα, Θεσσαλονίκη
εμβαδόν 55 τ.μ.
έτος 2011
αρχιτεκτονικός σχεδιασμός T&T Architects /Λίζα Τικταπανίδου, Διονύσης Τσάσης
γραφιστική επιμέλεια BE NICE
φωτογραφίες Διονύσης Τσάσης

Το κατάστημα στο Πανόραμα, είναι ένα από τα καταστήματα της εταιρίας Green Family “το Ελληνικόν”. Στο σχεδιασμό του εφαρμόσθηκαν τα κύρια στοιχεία της εταιρικής εικόνας των καταστημάτων της Green Family, όπως αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο κατάστημα της οδού Σοφούλη. Σ’ αυτήν την περίπτωση, στο κατάστημα του Πανοράματος, έπρεπε να προσαρμοσθούν σε ένα χώρο με σχετικά τετραγωνισμένη κάτοψη, δύο βιτρίνες, χαμηλό ύψος και με μία μεγάλη κολώνα στο κέντρο του.

Το κατάστημα σχεδιάστηκε σαν ένας «δακτύλιος», μια κυκλική πορεία γύρω από μία κεντρική ενότητα με ψηλές προθήκες στις τέσσερεις  πλευρές της , η οποία συμπεριέλαβε και εξαφάνισε την κεντρική κολώνα. Πάνω στην κυκλική πορεία, δεξιά και αριστερά, οργανώθηκαν οι διάφορες ενότητες των προϊόντων, ενώ στην αρχή και το τέλος της τοποθετήθηκαν τα παραδοτήρια και το ταμείο.

Η είσοδος και η έξοδος προς και από το κατάστημα γίνεται και από τις δύο βιτρίνες της όψης, όπου διαμορφώθηκαν μεγάλα ανοίγματα με δίφυλλες αυτόματα συρόμενες γυάλινες πόρτες.

Οι πόρτες στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου παραμένουν ανοιχτές καταργώντας τη διάκριση του μέσα με τον έξω χώρο του πεζοδρομίου, όπου τοποθετούνται επιπλέον προθήκες, σε κοινή θέα ,γεγονός που ενθαρρύνει τον καταναλωτή να μπει στο κατάστημα.

ELLINIKON-panorama-01

ELLINIKON-panorama-02

ELLINIKON-panorama-03

ELLINIKON-panorama-05

ELLINIKON-panorama-06

ELLINIKON-panorama-08  ELLINIKON-panorama-09

ELLINIKON-panorama-10  ELLINIKON-panorama-11

ELLINIKON-panorama-07