Χαριλάου-Διαμέρισμα 1
Δεκέμβριος 2022

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 130 Τ.Μ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

θέση:Χαριλάου,Θεσσαλονίκη

εμβαδόν:130 τ.μ.

έτος:2021-

αρχιτεκτονική μελέτη : Liza Tiktapanidou-ARCHITECTURE

φωτορεαλιστικά σχέδια : Θανάσης Τσάμης

002 3

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μία νεόδμητη πολυκατοικία , στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αναλάβαμε το έργο στο στάδιο της τοιχοποϊας και μελετήσαμε τους εσωτερικούς του χώρους σε στενή συνεργασία με την ιδιοκτήτρια, ώστε να αποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το ύφος και την ατμόσφαιρα που επελέγη για το χώρο.

001

Τη βασική χειρονομία του σχεδιασμού αποτέλεσε μία ελεύθερη ξύλινη κατασκευή, η οποία οριοθετεί τον χώρο του καθιστικού, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα έναν διάδρομο κίνησης, ο οποίος συνδέει τα υπνοδωμάτια με την κουζίνα, διαχωρίζοντας τους δημόσιους χώρους της κατοικίας, από τους ιδιωτικούς.

5ος Αλκμηνης plan big fixed 2

Το “ελεύθερο” αυτό έπιπλο, εξυπηρετεί αφενός ανάγκες αποθήκευσης, περιλαμβάνοντας ντουλάπες και γκαρνταρόμπα, με πρόσβαση από το διάδρομο και αφετέρου λειτουργεί ως φόντο του τραπεζιού, αφήνοντας οπτικές φυγές προς τον διάδρομο και την κουζίνα.

003

Μία δεύτερη επιλογή, αποτέλεσε η διαφοροποίηση του διαδρόμου, χρωματικά και ως προς το δάπεδο του, από τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Ο διάδρομος χρωματίσθηκε σε μία σκούρα πράσινη-μπλε απόχρωση και το δάπεδό του επιστρώθηκε με μικρού μεγέθους λευκά και μαύρα πλακίδια. Το δάπεδο αυτό συνεχίσθηκε στην κουζίνα, αλλά και στο μικρό μπάνιο,ενοποιώντας όλους τους βοηθητικούς χώρους.

Για το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια,επελέγη ξύλινο δάπεδο με μικρά παρκέτα σε σχέδιο κλασσικού ψαροκόκκαλου για το καθιστικό και σχέδιο anglais για τα δωμάτια.

016
006
009

Οι πόρτες,η κουζίνα και οι ντουλάπες διαμορφώθηκαν με ταμπλάδες σε διάφορα μεγέθη και αναλογίες, ώστε σε συνδυασμό με τις γύψινες διαμορφώσεις στις οροφές,το ασπρόμαυρο δάπεδο του διαδρόμου και τα metro πλακάκια στα μπάνια, να δημιουργήσουν μία retro ατμόσφαιρα, μέσα ωστόσο από ένα πιο σύγχρονο λεξιλόγιο. Με αυτόν τον τρόπο εντάσσονται στο χώρο και κάποια αγαπημένα παλιά έπιπλα της οικογένειας.

012
013
014
015 1