Επανασχεδιασμός του Τουριστικού Περιπτέρου του Ε.Ο.Τ. στην Αλεξανδρούπολη
Μάρτιος 2005
EOT-periptero_1
Επανασχεδιασμός  Τουριστικού Περιπτέρου του Ε.Ο.Τ.
θέση: παραλία Αλεξανδρούπολης
εργοδότης: Ευρωτέκ- Ανώνυμος Μελετητική Εταιρεία Α.Ε.
αρχιτεκτονική μελέτη: Λίζα Τικταπανίδου, Μαρίνα Τοπούζη
έτος: 2005

Η μελέτη αφορά τον επανασχεδιασμό του Τουριστικού Περιπτέρου της Γιορτής του Κρασιού στην Αλεξανδρούπολη και το σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου του, ώστε το νέο σύνολο να επαναλειτουργήσει σαν Καφέ – Αναψυκτήριο -Ουζερί -Εστιατόριο, με νέα και σύγχρονη μορφή, λειτουργικά επαρκή και αισθητικά ενιαία, χωρίς να αλλοιώνει την αρχική μορφή του κτιρίου.

Η τυπολογία, η αρχιτεκτονική σύνταξη και η δομή του κτίσματος δε θίγονται, αλλά ενισχύονται με την εφαρμογή των βασικών αρχών σχεδιασμού του κτιρίου επιπλέον στο σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου και των επιμέρους στοιχείων του.

Αποξηλώνονται οι διάφορες και ετερόκλιτες προσθήκες που αλλοίωσαν τον αρχικό χαρακτήρα του κτιρίου και την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική μορφολογία των εγκαταστάσεων του ΕΟΤ. Οι αρχικοί όγκοι, τα επίπεδα, οι ελεύθερες γυάλινες επιφάνειες, επαναπροσδιορίζονται και επαναποδίδονται αρχιτεκτονικά μέσα από ένα “αρχιτεκτονικό lifting”.

Οριζόντιες σανίδες “ξασπρισμένου”, πατιναρισμένου ξύλου επενδύουν τυφλές επιφάνειες, νέοι χρωματισμοί ανανεώνουν τις όψεις αναδεικνύοντας την οργάνωσή τους, μεγάλες γκρίζες πλάκες και σανίδες ξύλου ορίζουν, διαφοροποιούν ετερογενείς και ενοποιούν ομογενείς χώρους του κτιρίου. Εκσυγχρονίζονται κουφώματα και εγκαταστάσεις, σχεδιάζεται ο φωτισμός.

EOT-periptero_3
EOT-periptero_4
EOT-periptero_5