Violife-γραφεία
Μάιος 2022

VIOLIFE-Γραφεία Εταιρείας

θέση: Πυλαία, Θεσσαλονίκη

εμβαδόν κάτοψης: 220 τ.μ.

έτος: 2021-2022

αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Λίζα Τικταπανίδου

Photos © Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr

Το έργο,αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των γραφείων της Violife, του νέου brand της εταιρείας Arivia S.A., η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων φυτικής προέλευσης.

Τα γραφεία της Violife, αποτελούν ένα ξεχωριστό και διακριτό χώρο, ανεξάρτητο απο τους υπόλοιπους χώρους της εταιρείας.

Κληθήκαμε να σχεδιάσουμε την αίθουσα των συναντήσεων(meeting room),τον διάδρομο που την πλαισιώνει και να προτείνουμε χρωματισμούς για τους υπόλοιπους χώρους των γραφείων,αποτυπώνοντας στο χώρο την ταυτότητα του νέου brand.

Μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή τα στοιχεία επικοινωνίας   (χρώματα, συσκευασίες, φωτογραφίες, quotes).

Επιλέξαμε να διαφοροποιήσουμε χρωματικά τους χώρους κίνησης και την αίθουσα συναντήσεων απο τους χώρους των γραφείων.Ετσι,στους μεν πρώτους εφαρμόσαμε το κυρίαρχο σκούρο γκρίζο χρώμα των συσκευασιών, ενώ στους δεύτερους το λευκό, ώστε οι χώροι εργασίας να είναι φωτεινοί και χαρούμενοι.

Τα υπόλοιπα τρία χρώματα του brand, το έντονο κίτρινο, το γαλάζιο και το φούξια, τα εφαρμόσαμε σαν “χαρούμενες πινελιές” σε επιλεγμένες θέσεις, για να “διασκεδάσουν” τις μονοχρωμίες των χώρων ,εισάγοντας το στοιχείο της έκπληξης και της χαράς.

Στο διάδρομο της εισόδου και στην αίθουσα συναντήσεων συναντάμε επιπλέον το ανοιχτόχρωμο ξύλο της δρυός σε στοιχεία επένδυσης αλλά και στην επιφάνεια του μεγάλου τραπεζιού συνεργασίας, το οποίο “θερμαίνει” τους γκρίζους χώρους.

Για την οριοθέτηση των κύριων χώρων με το διάδρομο,επιλέχθηκαν εκτεταμένα γυάλινα ηχομονωτικά διαχωριστικά. Με τη χρήση της διαφάνειας, επιτυγχάνονται οπτικές συνέχειες και ο χώρος μεγεθύνεται οπτικά, ενώ ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι πηγές του φυσικού φωτός και φωτίζονται οι σκοτεινές περιοχές του χώρου.

Στο διαχωριστικό μεταξύ διαδρόμου και αίθουσας συναντήσεων, μια ημιδιαφανής ζώνη, προσφέρει στην αίθουσα την απαραίτητη ιδιωτικότητα.

To meeting room, φωτίσθηκε απο την εταιρεία Reflectlights, λειτουργικά αλλά και σκηνογραφικά, ώστε να επιτευχθεί ένα υποβλητικό και ταυτόχρονα χαλαρωτικό περιβάλλον συνεργασίας.

Μια μεγάλη κίτρινη επιφάνεια πλαισιώνει τις εισόδους στους χώρους υγιεινής ,ενώ κατακόρυφες επιφάνειες σκούρας φούξια απόχρωσης σηματοδοτούν τις εισόδους των γραφείων.